VEMA LIFT OY:N TIEDOTE UUDESTA TEHTAASTA

22.4.2020

VEMA LIFT JA HANNUMET ALLEKIRJOITTIVAT SOPIMUKSEN VEMA LIFTIN UUDESTA TEHTAASTA.

NORDIC RESCUE GROUP OHJAA VEMA LIFTIÄ KASVUUN.

Vema Lift Oy ja Hannumet Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen Vema Liftin uudesta tehtaasta. Kaarinaan Lakimiehenkadulle rakennettava täysin uusi 9.000 m2 tehdas yhdistää nykyiset 3 toimitilaa yhdeksi moderniksi tuotantoyksiköksi. Nordic Rescue Group Oy:n toimitusjohtaja Matti Huttunen ja tehtaan rakennuttajan ja omistajan Hannumet Oy:n toimitusjohtaja Jussi Hannula katsovat jo aikaan koronakevään jälkeen ja uskovat talouden toipumiseen sekä tulevaisuuteen.

Vema Lift Oy on vuonna 1987 perustettu pelastusnostimien ja -ajoneuvojen valmistaja Kaarinassa. Yhtiön liikevaihdosta yli 80 % tulee viennistä ja se on toimittanut ajoneuvoja yli 40 maahan, yhteensä lähes 1.000 yksikköä. Vema Lift ottaa nyt Nordic Rescue Groupin omistuksessa merkittävän kehitysaskeleen tarinassaan. Sen lisäksi, että uusi tehdas mahdollistaa aiempaa lyhyemmät toimitusajat ja parantaa toiminnan tehokkuutta, entistä suuremmat tilat antavat Vema Liftille myös lisää valmistuskapasiteettia ja mahdollisuuden kasvattaa liiketoimintaa. Uudessa tehtaassa tulee olemaan myös testaus- ja koeajoalue. Tehdas valmistuu vuoden 2021 alussa. Yritys järjestää messutapahtuman myöhemmin samana keväänä avajaisten yhteydessä.

Nordic Rescue Group on pelastusajoneuvoihin erikoistunut konserni, johon kuuluvat Saurus Oy ja Vema Lift Oy. Konsernin asiakkaita ovat julkiset ja yksityiset (mm. teollisuus, lentokentät) pelastuslaitokset. Nordic Rescue Group työllistää yli 120 pelastusajoneuvojen valmistuksen ammattilaista ja omaa kattavan alihankintaverkoston. Uuden konsernin toimistot sijoittuvat Vema Liftin uuteen toimitilaan, josta käsin uutta kokonaisuutta tullaan johtamaan. Saurus Oy on perustamisestaan vuodesta 1982 lähtien valmistanut pelastusajoneuvoja. Yhtiö on toimittanut autoja kaikkialle Suomeen sekä ulkomaille, esimerkiksi Pohjoismaihin ja Aasiaan. Sauruksen toimitilat sijaitsevat Jyväskylän Säynätsalossa.

LISÄTIETOJA:
Vema Lift Oy                                                                                
Matti Huttunen, Toimitusjohtaja
Nordic Rescue Group Oy                                 
Puh. 045 6195 128                                                                      
matti.huttunen@saurus.fi                                                        

JAKELU:
Vema Liftin ja Sauruksen kotimaan asiakkaat